‘Laat in de middag lunchen maakt dik’

0
683

 

Laat in de middag lunchen maakt dik. Dat suggereert een nieuw onderzoek van het Brigham and Women’s Hospital (BWH) in Boston en de Universiteit van Murcia.

Volgens de onderzoekers maakt een late lunch het veel moeilijker voor mensen om af te vallen.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het International Journal of Obesity.

Vroeg of laat lunchen

De onderzoekers volgden 420 mensen die 20-weken een dieet volgden. De mensen werden in twee groepen verdeeld: vroege en late eters. De vroege eters aten hun lunch voor drie uur ’s middags, de anderen daarna. De deelnemers consumeerden 40 procent van de totale dagelijkse calorieën. De groep die voor drie uur ’s middags at verloor 30 procent meer gewicht dan degenen die later aten.

Onderzoeker Frank Scheer van BWH zei: “Dit is de eerste grootschalige prospectieve studie om aan te tonen dat de timing van de maaltijden gewichtsverlies effectiviteit voorspelt”.

“Onze resultaten tonen aan dat de late eters minder snel afvallen dan de vroege eters. Dit suggereert dat de timing van grote maaltijden een belangrijke factor in een dieet kan zijn”, aldus Scheer.

De onderzoekers laten weten dat de studie in Spanje is uitgevoerd. Hier is de lunch vaak de hoofdmaaltijd. Meer onderzoek is nodig om te kijken of de bevindingen ook voor andere landen gelden.

Bron: artikel – Daily Mail