Langer leven met hoog looptempo

0
651

Senioren die een hoog looptempo hebben en een stevige handdruk geven leven waarschijnlijk langer dan senioren die dit niet kunnen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. De onderzoekers analyseerden 33 datasets van duizenden mannen en vrouwen, die niet in verpleeg- of verzorgingshuizen wonen.

Senioren die een hoog looptempo hebben en een stevige handdruk geven leven waarschijnlijk langer dan senioren die dit niet kunnen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

De onderzoekers analyseerden 33 datasets van duizenden mannen en vrouwen, die niet in verpleeg- of verzorgingshuizen wonen. Ook andere onderzoeken werden voor het onderzoek gebruikt.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de senioren met een laag looptempo drie keer sneller kans maken om eerder te overlijden dan senioren met een hoog looptempo. Ook toont de studie aan dat degenen met een sterke handdruk meer kans hebben op een langer leven dan leeftijdsgenoten met een slappe handdruk.

Rachel Cooper van de Medical Research Council laat weten dat mensen met een stevige handdruk of een hoog looptempo waarschijnlijk gezond hebben geleefd, voldoende lichaamsbeweging hebben gehad en een zorgeloze opvoeding. Deze symptomen kunnen nuttige instrumenten zijn voor de latere gezondheid. Volgens de onderzoekster is het mogelijk dat ze in de toekomst worden gebruikt.

Lees ook:
Voordelen van oud worden
Tips voor sportende senioren