lekker en ontspannen slapen. voorkom slapenloosheid en gebruik van slaappillen

3
2307

Slapen is belangrijk om je goed te voelen. Veel Nederlanders kampen met slaapproblemen, een groot deel van hen grijpt naar de pillen. Healthylives geeft een aantal praktische tips om beter te slapen

Op de eerste plaats is het belangrijk om een aantal misverstanden uit de wereld te helpen. Een daarvan is dat een volwassenen 8 uur slaap per nacht nodig heeft. Dit is niet waar, het is namelijk een gemiddelde. De hoeveelheid slaap is voor iedere persoon anders. De een kan met 6 uur slaap vooruit, de ander heeft 9 uur nodig. Een ander misverstand is dat het belangrijk is voor 12 uur te gaan slapen en tussen 7 en 8 weer wakker te worden. Dit verschilt ook van persoon tot persoon. Als laatste willen we nog noemen dat het niet noodzakelijk is dat je al die uren achter elkaar slaapt. Het opsplitsen van slaap is mogelijk.

Nu we dit uit de wereld gehaald hebben, de volgende tips:

 • ken je persoonlijke slaapbehoeften. Hoeveel uur slaap heb je nodig om goed te functioneren en gun je jezelf deze tijd wel
 • Ontdek je ideale slaappatroon. Tussen welke tijdstippen slaap je het best en kom je tot rust.
 • zorg voor een goede slaapomgeving. Kan je je kamer goed donker maken, is het rustig en ligt je matras goed.
 • Voorkom piekeren in bed. Schrijf je problemen op en stel het piekeren uit voor een moment buiten de slaapkamer. Dit werkt echt.
 • Ga niet kort voor het slapen gaan sporten. Je hebt dan teveel energie in je lijf om je te ontspannen.
 • Doe yoga of meditatie oefeningen
 • Vermijd het gebruik van alcohol voor het slapen gaan
 • Kijk niet naar spannende films, muziek luisteren is een effectieve manier om tot rust te komen
 • laat je slaaptekort niet oplopen. Neem tijd de tijd voor je lichaam.
 • Gebruik nooit langdurig een slaapmiddel

Slaap lekker!

3 REACTIES

 1. Ook is het ontzettend belangrijk of je op een goed bed slaapt heb ik gemerkt. Al is het nog niet zo makkelijk een matras uit te zoeken wat goed bij je past en waar je ook een hele nacht goed op ligt aangezien je dat niet van tevoren kan testen. Misschien is het wel handig om voortaan enkel met een keurmerk in zee te gaan. Op deze manier zijn de kwaliteiten al voor je geselecteerd waardoor je minder snel een foute keuze maakt. Bij mij heeft het goed uitgepakt in ieder geval, ik heb besteld via http://www.slaapgilde.nl/ en ben nog elke nacht erg tevreden. Hopelijk kan ik iemand anders hiermee ook een goede nachtrust bezorgen.

 2. Ook is het ontzettend belangrijk of je op een goed bed slaapt heb ik gemerkt. Al is het nog niet zo makkelijk een matras uit te zoeken wat goed bij je past en waar je ook een hele nacht goed op ligt aangezien je dat niet van tevoren kan testen. Misschien is het wel handig om voortaan enkel met een keurmerk in zee te gaan. Op deze manier zijn de kwaliteiten al voor je geselecteerd waardoor je minder snel een foute keuze maakt. Bij mij heeft het goed uitgepakt in ieder geval, ik heb besteld via Slaapgilde en ben nog elke nacht erg tevreden. Hopelijk kan ik iemand anders hiermee ook een goede nachtrust bezorgen.

 3. Helemaal eens met wat leonard zegt… zelf heb ik gemerkt dat een goed kussen ook een enorm verschil kan maken. Op mediflowkussen.nl heb ik er een besteld. Dit zijn kussens met een waterlaagje dat zich aanpast aan je houding. Ik kreeg deze tip van een chiropractor waar ik was vanwege nekklachten.

  Ik moet zeggen dat ik erg erg tevreden over ben tot nu toe. Welterusten 😉