Lelijke lichaamsdelen goed voor gezondheid

0
571

Lelijke lichaamsdelen zijn goed voor je gezondheid. Tenminste, dat tonen verschillende studies aan. Onderzoekers van de universiteit in Oxford beweren dat het lichaamsvet beter op je billen kan zitten dan op je buik.

Lelijke lichaamsdelen zijn goed voor je gezondheid. Tenminste, dat tonen verschillende studies aan.

Onderzoekers van de universiteit in Oxford beweren dat het lichaamsvet beter op je billen kan zitten dan op je buik. Met een voller achterwerk zal de kans op diabetes afnemen. Ook verminderd de hoeveelheid cholesterol en neemt de hoeveelheid goede vetten juist toe.

Volgens Hoofdonderzoeker Dr. Konstantinos Manolopoulos is de vorm van je lichaam en waar het vet zich verzamelt belangrijk. Vet rond de dijen en de heupen is volgens de onderzoeker goed voor je en vet op je buik niet. Toch toont een studie in the American Journal of Human Biology aan dat vrouwen met brede heupen vaker borstkanker krijgen dan vrouwen met smalle heupen. Uit het onderzoek blijkt dat een hoge concentratie van het geslachtshormoon oestrogeen de oorzaak is. Vrouwen met bredere heupen hebben meer oestrogeen.

Tot slot dient een grote neus als barrière tegen stof en bacteriën. Hoe groter de neus, hoe groter de natuurlijke barrière voor stof en bacteriën in de lucht. Wetenschappers ontdekten dat mensen met grotere neuzen bijna zeven procent minder verontreinigde stoffen inhaleren. Ook kan een grote neus de gevolgen van hooikoorts verminderen.

Bron: Dailymail