Man met weinig stress aantrekkelijkst

0
639

Mannen met weinig stress zijn aantrekkelijker voor vrouwen dan mannen met veel stress. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Abertay. Wetenschappers analyseerden de hormoonspiegel bij jonge mannen.

Mannen met weinig stress zijn aantrekkelijker voor vrouwen dan mannen met veel stress. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Abertay.

Wetenschappers analyseerden de hormoonspiegel bij jonge mannen. Ook lieten ze foto’s van de mannen aan een aantal vrouwen zien. De vrouwen kozen direct voor de mannen die minder van het stresshormoon cortisol in hun bloed hadden. Ook bleken ze in hun vruchtbare periode vaker te kiezen voor mannen met minder stress.

De wetenschappers ontdekten verrassend genoeg geen verband tussen een hoog niveau van het geslachtshormoon testosteron en het sex-appeal. Mannen waarbij de hoeveelheid stress constant was, werden ook als aantrekkelijker gezien.

Dr. Fhionne Moore, docent psychologie aan de University of Abertay leidde het onderzoek. Volgens Moore wijst het vermogen om goed met stressvolle situatie om te gaan op sterke genen. Deze genen worden overgedragen op de kinderen. Vrouwen zien deze mannen daarom als geschikte vader en partner.

Bron: bbc.co.uk