Mannen komen kilo’s aan tijdens zwangerschap vrouw

0
822

 

Mannen komen gemiddeld ruim 6 kilo aan tijdens de zwangerschap van hun vrouw. De zwangerschap is niet altijd de reden voor gewichtstoename bij de man. Dit blijkt uit onderzoek van Onepoll.com.

Een vrouw komt gemiddeld 16 kilo aan tijdens haar zwangerschap en het is normaal dat ze vaak zin heeft in eten. Vaak is dit een snack of vettig eten. Mannen eten dan vaker een snack, maar kiezen meestal voor de ongezondste dingen. Schijnbaar is voor de man moeilijk om op dat moment nee te zeggen en voor een gezonde snack te kiezen.

Bij het onderzoek gaf eén op de vijf mannen aan dat hij grotere porties kreeg voorgeschoteld tijdens de zwangerschap, terwijl 41 procent aangaf dat er meer snacks werden gekocht. De schuld ligt zeker niet alleen bij de vrouw. De mannen gaven zich vooral over aan pizza, chocolade, chips en alcohol. De man kiest er dus zelf voor om meer te eten en vaak ook ongezond. Ook gaf 42 procent toe vaker naar een restaurant te gaan om te genieten van de laatste maanden met zijn tweetjes.

Na de zwangerschap verliest de man ook weer de nodige kilo’s doordat hij mee lijnt met zijn vrouw die de nodige zwangerschapskilo’s wil kwijtraken.