Mannen zijn het gelukkigst op 37-jarige leeftijd

0
1507
relatie

Mannen bevinden zich op 37-jarige leeftijd op het gelukkigste moment van hun leven. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000 mannen van het modemerk Jacamo.

Mannen bevinden zich op 37-jarige leeftijd op het gelukkigste moment van hun leven. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000 mannen van het modemerk Jacamo.

Het onderzoek toont aan dat mannen het gelukkigst zijn na het beklimmen van de carrièreladder en het stichten van een gezin. Het draait vooral om stabiliteit, routine en een langdurige relatie. Deze drie aspecten geven de meeste voldoening.

Het is een periode waarin de meeste mannen een gelukkige relatie hebben en een hechte vriendenkring om mee af te spreken. Bovendien is de gevreesde ‘mid-life crisis’ nog ver weg en zijn hun onrustige angstige tienerjaren een vervagende herinnering.

Gelukkigste momenten

Op 37 jarige leeftijd hebben mannen vaak al een aantal dingen meegemaakt in hun leven die een grote invloed hebben gehad op hun leven. Eén bijzondere ervaring is vader worden. Maar liefst 43 procent van de mannen geeft aan dat de geboorte van hun kind één van de gelukkigste dagen van hun leven is.

In de top drie staan ook trouwen (35%) en hun favoriete voetbalteam de competitie zien winnen (18%).

De top momenten in een mannenleven

1. Vader worden – 43 procent

2. Trouwen – 35 procent

3. Favoriete voetbalteam de competitie zien winnen – 18 procent

4. Het kopen van een nieuw huis – 17 procent

5. Het zien winnen van hun eigen land (sportteam) – 14 procent

6. De ontmoeting met de partner (13 procent)

7. Afstuderen (9 procent)

8. Het kopen van een nieuwe auto (7 procent)

Psychotherapeut Philip Hodson zegt: ‘Mannen van 37 jaar profiteren vaak het meest van hun gezondheid en levenservaring. Als mannen ouder worden, worden ze meer vatbaar voor ziekte”.

Volgens Hodson heb je op je 37ste genoeg zelfvertrouwen ontwikkeld, respect en gezag verdiend en een gevoel van succes. Het zijn vaak ook de kleine dagelijkse dingen die zorgen voor een glimlach op het gezicht van een man, zoals het eten van hun favoriete lunch, het kopen van gadgets en een onschuldige flirt.