Melk helpt bij afvallen

0
943

Het dagelijks drinken van een glas melk helpt bij het afvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse University of the Negev. De studie toont aan dat volwassenen die veel melk drinken of zuivel eten sneller afvallen dan mensen die niet veel zuivel eten.

Het dagelijks drinken van een glas melk helpt bij het afvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse University of the Negev.

De studie toont aan dat volwassenen die veel melk drinken of zuivel eten sneller afvallen dan mensen die niet veel zuivel eten.

De onderzoekers onderzochten in totaal driehonderd mensen tussen de 40 en 65 jaar. Deze mensen hadden overgewicht en volgden allen een dieet. Maar liefst zes maanden hielden zij bij hoeveel zuivelproducten ze dagelijks aten en dronken.

De personen die elke dag een glas melk of 580 gram calcium uit zuivelproducten binnenkregen, waren na twee jaar zes kilo verloren. Volwassen die een half glas melk dronken of 150 milligram calcium binnenkregen raakten in twee jaar tijd 3,5 kilo kwijt.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat mensen die meer vitamine D in hun bloed hadden, sneller gewicht verloren.

Het is nog onduidelijk waarom zuivel zorgt voor gewichtverlies. Wetenschappers denken dat meer calcium ervoor zorgt dat je meer vet verliest via de stoelgang.

Sommige deskundigen plaatsen een kanttekening bij het onderzoek. Ze beweren dat de focus te veel ligt op wat er wel gegeten en gedronken wordt, in plaats van andersom.

Zuivelproducten bevatten eiwitten, calcium en vitamine A en B2. Zuivel is vooral belangrijk om voldoende calcium en vitamine B2 binnen te krijgen.