Meloen eten helpt tegen stress

0
759

Het eten van meloen heeft een positief neveneffect: het helpt tegen stress. Dit effect wordt met name toegeschreven aan de antioxidant met de naam superoxide dismutase. Dit blijkt uit onderzoek.

Naast het feit dat meloen erg lekker is, heeft het eten van meloen ook nog een positief
neveneffect: het helpt tegen stress. Dit effect wordt met name toegeschreven aan de antioxidant met de naam superoxide dismutase. Dit blijkt uit onderzoek.

Bij het onderzoek kreeg een testgroep capsules met superoxide dismutase, terwijl een controlegroep een placebopil kreeg voorgeschoteld. “Bij de 35 mensen die de capsules kregen met superoxide dismutase, werd een afname van stress- en uitputtingssymptomen vastgesteld”, zegt hoofdonderzoekster Marie-Anne Milesi.

Ook in de controlegroep, die de nepcapsule kregen, werd verbetering waargenomen. Iets wat normaal blijkt te zijn wanneer het gaat om zaken als stress.

De groep die het meloenenzym kreeg liet echter veel grotere verbeteringen zien, vooral na een periode van 28 dagen. “Terwijl het placebo-effect enkel waar te nemen was gedurende de eerste zeven dagen”, aldus de onderzoekster.