Mooi haar, ook na een dagje aan het strand

0
1738

Het is eindelijk vakantie, en een strandbezoek kan niet uitblijven! Of je nou aan onze Noordzee zit of aan één of andere costa, het brengt toch altijd één probleempje met zich mee: je haar is na afloop van je stranddag één droge bos klitten.

Het is eindelijk vakantie, en een strandbezoek kan niet uitblijven! Of je nu aan onze Noordzee zit of aan de Middellandse Zee, het brengt toch altijd één probleempje met zich mee: je haar is na afloop van een stranddag één droge bos klitten. Hoe kun je dit voorkomen?

Het probleem zit ‘m in de zon, het zout in het zeewater en het chloor in het zwembad. Dit kan je haar uitdrogen, beschadigen en zorgen dat het breekt. Als je op vakantie gaat, kun je die slechte invloeden echter bijna niet ontwijken, en eindigt je haar vaak als een droge bos stro. Gelukkig kun je je haar beschermen met deze tips.

Haar en chloor

Chloor kan vervelend zijn voor je haar omdat het koperdeeltjes bevat, waar je haar dof van wordt. Geblondeerd haar kan zelfs een beetje groenig uitslaan. Om het te beschermen kun je je haar vóórdat je een duik gaat nemen, goed nat maken met kraanwater. Zo wordt het al ‘verzadigd’ met wat water, en neemt het minder chloorwater in zich op. Ook kun je van te voren een spray gebruiken die je haar beschermt. Zo’n spray bestaat ook voor bescherming tegen de UV stralen van de zon. Sommige kappers verkopen ook shampoos die je haar beschermen tegen chloor. Leave-in conditioner of haarolie erin smeren voordat je gaat zwemmen werkt ook.

Na de stranddag

Je kunt je haar na het zwemmen het beste goed uitspoelen met kraanwater, wassen met een verzorgende shampoo en een lekkere laag conditioner lang laten intrekken, zodat de zandkorrels er weer uitgespoeld worden en je haar weer mooi glad wordt. Op het strand zijn meestal wel douches zodat je meteen ‘eerste hulp’ kan toepassen. Als je echt geen zin hebt in een ‘coupe ontploft’, is de makkelijkste oplossing om je haar gewoon niet nat te maken. Knotje in, hoedje op, opbinden met een sjaaltje of, als je toch geen bekenden gaat tegenkomen, een badmuts op.

Het is heel slecht voor je haar om te gaan zwemmen terwijl het vast zit met een elastiekje. Door de uitdroging kan je haar breekbaar worden, en doordat het elastiekje strak zit kan je haar dus breken. Daar moet je ook rekening mee houden als je je haar weer droog wilt maken. Wrijf het niet droog, maar dep het voorzichtig. Wacht met borstelen totdat je haar is opgedroogd, anders trek je het stuk. Als je je haar droog wilt föhnen, gebruik dan niet te hete lucht. Hierdoor droogt je haar namelijk ook uit.

Je kunt je beach-look natuurlijk ook in je voordeel gebruiken. Je haar zit meestal wel op nonchalante manier in een vol, wild kapsel met hier en daar wat golfjes en lichtere plukken. Wat mooie clipjes op strategische plekken, een leuk strandjurkje eronder, en jij bent klaar voor de avond!