Mooiere huid door borstvoeding

0
1890

Een nieuwe studie lijkt de mythe dat borstvoeding funest is voor je borsten te ondermijnen. Plastisch Chirurg Hooman T. Soltanian besloot te onderzoeken waardoor borsten verouderen of juist mooi blijven.

Een nieuwe studie lijkt de mythe dat borstvoeding funest is voor je borsten te ondermijnen. Plastisch Chirurg Hooman T. Soltanian besloot te onderzoeken waardoor borsten verouderen of juist mooi blijven. Op de jaarlijkse Amerikaanse tweelingendag in Ohio vroeg hij 161 paar tweelingen naar hun gedrag, en vergeleek hun borsten.

Hoewel de maat en de vorm van de borst veranderde, was de huid juist mooier bij vrouwen die borstvoeding hadden gegeven. “Zwangerschap heeft een negatief effect op de aantrekkelijkheid van je borsten”, zegt Soltanian. “Mijn verklaring is dat vrouwen die borstvoeding geven een andere
hormoonsamenstelling hebben een soort innerlijke hormoontherapie. Dus zelfs met dat nadeel hebben ze ook weer voordeel.”

Wat zijn mooie borsten?

Hoewel Soltanian toegeeft dat er geen objectieve definitie van schoonheid is, keek hij als maatstaven naar de huid, of de borsten hingen, de vorm van de borsten en de vorm van het tepelhof.

“Het komt bijna niet voor dat tweelingen met precies dezelfde omgevingsfactoren te maken hebben,” zegt Soltanian. “Het idee was dat ze genetisch gezien dezelfde borsten hebben. Als er verschillen zijn, moet het wel van buitenaf, dus door de omgeving komen.”

Moisturizer en hormonen voor mooie borsten

Het hydrateren van de borsten met moisturizer bleek eruit te springen als manier om je borsten mooi te houden. Het zorgde voor minder rimpels. Vrouwen die na de menopauze hormoontherapie hadden gekregen hadden ook aantrekkelijkere borsten.

Soltanian concludeert dat het geven van borstvoeding, dagelijks insmeren met moisturizer en hormoontherapie na de menopauze helpt om de borsten mooi te houden. Roken, het drinken van alcohol en meerdere zwangerschappen werken juist averechts. Een hoog BMI en een grote cupmaat draagt ook bij aan snelle veroudering. Het onderzoek verscheen vandaag in the Aesthetic Surgery Journal.

Bron: ABC News