Nieuw Atkins dieet: gezonder en effectiever

0
530

 

Drie Amerikaanse doktoren hebben een variant voor het wereldberoemde Atkins dieet gevonden. Het ‘nieuwe’ dieet is gezonder, makkelijker en effectiever dan het ‘oude’ dieet.

Met het wereldberoemde Atkins dieet raakten velen behoorlijk veel kilo’s kwijt. Ondanks de positieve berichten, plaatsten verschillende artsen ook kanttekeningen bij het dieet. Zo zal je met het dieet te weinig fruit en groenten binnenkrijgen en te veel vet en vlees. Daarnaast was het dieet voor velen moeilijk lang vol te houden.

De Amerikaanse doktoren hebben onderzoek gedaan naar de impact van het dieet op de gezondheid en het gewicht. De resultaten van het onderzoek hebben geleid tot een gezondere en effectievere variant.

Volgens de doktoren kun je met de nieuwe variant in de eerste twee weken ruim zes kilo kwijtraken. In tegenstelling tot het bekende Atkins dieet mag je met het nieuwe dieet ook groenten, bessen, aardappelen en brood eten. Daarnaast telde je bij het oude dieet het aantal gram koolhydraten. Bij het nieuwe dieet doe je dit ook, alleen mag je het aantal vezels eraf halen. Hierdoor kun je meer koolhydraten eten. Vezels komen namelijk niet in je bloedbaan terecht, waardoor ze ook geen invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Na het bereiken van je gewenste gewicht, mag je steeds meer koolhydraten eten. Op den duur is het mogelijk om 95 gram koolhydraten aan je dieet toe te voegen zonder aan te komen.

Wanneer je 10 pond van je streefgewicht af bent, mag je weer brood, rijst en pasta eten.

Toch zijn er veel principes van het oude dieet overgenomen. Zo mag je bijvoorbeeld bij elke maaltijd eiwitten eten. Alleen nu wordt er aangeraden om dit te beperken tussen de 110 en 170 gram.

Bron: Dailymail.co.uk