Ouders geven kind alcohol op gemiddeld dertienjarige leeftijd

0
1160

Uit het onderzoek van organisatie Drinkaware dat werd gehouden onder Britse kinderen tussen de tien en zeventien jaar en hun ouders, blijkt dat de gemiddelde leeftijd dat ouders hun kinderen alcohol laten drinken dertien jaar is. 72 procent van de jongeren zouden voor advies over alcohol naar hun ouders toe stappen

Uit het onderzoek van organisatie Drinkaware dat werd gehouden onder Britse kinderen tussen de tien en zeventien jaar en hun ouders, blijkt dat de gemiddelde leeftijd dat ouders hun kinderen alcohol laten drinken dertien jaar is.

72 procent van de jongeren zouden voor advies over alcohol naar hun ouders toe stappen, terwijl 43 procent van de ouders aangeeft bang te zijn dat de vriendenkring van hun kind te veel invloed op het drinkgedrag heeft.

De laatste keer dat de kinderen alcohol dronken waren 55 procent onder het gezelschap van hun ouders. Ouders zijn dus een grote leverancier van alcohol voor de jongeren.

Hoewel bijna alle ouders het eens waren over het feit dat er gesproken moet worden over alcohol en de effecten die het met zich meebrengt op jonge kinderen, geeft één derde toe hier in te kort schieten.

Effecten van alcohol op kinderen

  • Je zou misschien denken dat alleen zware drinkers lever aandoeningen krijgen, regelmatig te veel drinken kan voor een jong persoon de kans op een lever aandoening aanzienlijk verhogen.
  • Alcohol kan er voor zorgen dat je gedrag verandert, je doet misschien dingen of komt in situaties waar je later spijt van krijgt.
  • Jongeren zijn langer en meer onder invloed van dezelfde hoeveelheid alcohol dan wanneer ouderen dit innemen. Dit komt doordat ze lichter, kleiner en in de groei zijn.
  • Alcohol heeft een slechte invloed op de hersenen, de hersenen blijven zich tot je 24ste flink ontwikkelingen, de alcohol verstoord dit proces.
  • Veel jongeren kennen hun grenzen niet, steeds meer kinderen raken in coma door het overmatig gebruik van alcohol.

Lees ook:

Kinderen en alcohol

Wereldwijd sterven jaarlijks 2,5 miljoen mensen door alcohol

Ook een beetje alcohol slecht tijdens zwangerschap