Overgang maakt vrouwen echt vergeetachtig

0
1033

Veel vrouwen noemen vaak vergeetachtigheid als overgangsklacht. Onderzoekers van de University of Rochester Medical Center en University of Illinois in Chicago hebben nu ontdekt dat geheugenproblemen tijdens de overgang echt bestaan. De bevindingen zullen voor miljoenen vrouwen die in hun overgang

Veel vrouwen noemen vaak vergeetachtigheid als overgangsklacht. Onderzoekers van de University of Rochester Medical Center en University of Illinois in Chicago hebben nu ontdekt dat geheugenproblemen tijdens de overgang echt bestaan.

De bevindingen zullen voor miljoenen vrouwen die in hun overgang last hebben gehad van vergeetachtigheid of een ‘mistig brein’ niet verrassend zijn. Maar de nieuwe wetenschappelijke studie bevestigt nu dat geheugenproblemen tijdens de menopauze echt bestaan.

Aan de studie namen in totaal 75 vrouwen deel in de leeftijd van 40 tot 60 jaar.

Miriam Weber, neuropsycholoog aan de Universiteit van Rochester Medical Center zegt: ‘Het belangrijkste is dat we beseffen dat er echt een aantal cognitieve veranderingen plaatsvinden tijdens deze fase in het leven van een vrouw.’

‘Als een vrouw de menopauze nadert en vergeetachtig wordt, moet dat niet afgewimpeld worden en toegeschreven worden aan een overvolle agenda. Het is voor vrouwen geruststellend dat er nieuwe onderzoeksresultaten zijn die haar ervaring ondersteunen. Ze weten dat hun geheugenproblemen normaal zijn tijdens de overgang’, aldus Weber.

Lees ook:

Overgang en afvallen

Leeftijd overgang te voorspellen

Zoethout helpt bij kwaaltjes menopauze