Pas na ruim 21 uur genieten we van onze skivakantie

0
549

 

Wie op (ski-) vakantie gaat wil volop kunnen genieten en ontspannen. Toch lukt dit de meeste mensen niet gelijk. Uit onderzoek blijkt dat we pas na 21 uur en 31 minuten eindelijk ontspannen zijn. Dat meldt Daily Mail.

Onderzoekers bestudeerden 2.000 volwassenen en stelden vast dat onze eerste vakantiedag meestal in beslag wordt genomen door het uitpakken, herstellen van de reis en aanpassen aan de omgeving. Pas tijdens de tweede dag komen we tot rust en kunnen we beginnen met genieten.

Bij een derde van de Britten duurt het bijna drie dagen voordat ze hun werk los kunnen laten en over kunnen schakelen op vakantiemodus.

Ondanks dat 80 procent van de respondenten aangeeft dat ontspannen en tot rust komen de belangrijkste reden is van een vakantie, kan een vakantie ook voor veel stress zorgen. Het bereiken van de bestemming is de grootste oorzaak van de spanningen, gevolgd door de taalbarrière en het gevaar van veel geld uit te geven (als gevolg van de verwarring over de wisselkoersen).

Woordvoerster Marie Chenailler laat weten dat we echt moeten leren om op reis alles los te laten. Tegenwoordig ervaart iedereen steeds meer stress. Wil jij weten hoe je je werk echt los kunt laten? Lees dan het artikel: ‘Tips om je werk los te laten’.

Meer nuttige tips lees je in het artikel: ‘Ontspannen op wintersport, dat doe je zo’.