Pedagogische tik leidt tot agressie

0
897

Het geven van een pedagogische tik kan leiden tot een verhoging van agressief gedrag bij kinderen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Amerikaanse onderzoekers stellen vast dat jonge kinderen die regelmatig van hun ouders billenkoek krijgen later vaak agressiever zijn.

Het geven van een pedagogische tik kan leiden tot een verhoging van agressief gedrag bij kinderen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Amerikaanse onderzoekers stellen vast dat jonge kinderen die regelmatig van hun ouders billenkoek krijgen later vaak agressiever zijn.

De wetenschappers volgden 2500 Amerikaanse moeders. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de kinderen die op driejarige leeftijd een tik kregen van hun ouders, twee jaar later vijftig procent meer kans hebben op agressief gedrag dan de driejarigen die nooit zijn geslagen.

Ondanks dat veel experts op het gebied van opvoeding ouders adviseren om hun kinderen niet te slaan om ze discipline bij te brengen, blijkt uit eerder onderzoek dat een pedagogische tik juist gunstige gevolgen kan hebben. Het zal een kind succesvoller maken.

Toch is dit geen vrijgeleide om je kind te slaan volgens de meeste experts. Het slaan is een gevaarlijke manier van opvoeden. De Amerikaanse onderzoekers hopen dat de resultaten van het onderzoek ervoor zorgt dat ouders gaan nadenken. Volgens de wetenschappers zijn er voldoende alternatieven om kinderen discipline bij te brengen.

Bron: Ad.nl