Picknick tips

0
863

Na het wisselvallige weer van afgelopen weken wordt het komende week geleidelijk warmer. Vooral het Pinksterweekend belooft warm en droog te worden. Reden genoeg om de picknickmand er bij te pakken en met heerlijk zomerfruit, salades en sapjes op een kleedje van de zon te gaan genieten.

Na het wisselvallige weer van afgelopen weken wordt het komende week geleidelijk warmer. Vooral het Pinksterweekend belooft warm en droog te worden.

Reden genoeg om de picknickmand er bij te pakken en met heerlijk zomerfruit, salades en sapjes op een kleedje van de zon te gaan genieten. Want één ding is zeker: Picknicken is niet oubollig.

In dit artikel vind je tips en ideeën voor een geslaagde, goedkope en vooral gezonde picknickdag.

Picknick tips:

-Zorg ervoor dat je thuis de picknickmand goed vult met vers eten en drinken. Op deze manier voorkom je dat je straks toch een dure snack gaat halen in een restaurant om de hoek.
-Neem een groot kleed mee en kleurrijke bekertjes en bordjes.
-Neem voldoende servetten mee en zorg dat het eten in stevige bakjes zit.
-Let er goed op dat zelfgemaakte salades en broodjes vers blijven. Met een koelbox blijft het eten en drinken vers en koel. Een andere oplossing is het eten zorgvuldig verpakken met plastic folie. Stel het eten niet bloot aan de zon.
-Leg een plastic fles water de avond voor de picknick in de vriezer. Zo heb je tijdens de picknick voldoende koud water bij de hand.
-Vers fruit mag tijdens de picknick niet ontbreken. Snijd het fruit thuis al in stukjes.
-Tijdens de picknick kun je last hebben van verschillende insecten. Zorg er voor dat het eten en drinken goed is afgeschermd.
-Bescherm je huid goed tegen de zon. Smeer een half uur voor vertrek je huid in met zonnebrand. Herhaal dit halverwege de dag.
-Neem pleisters mee voor kleine ongelukken.
-Ruim na de picknick het afval op. Geen vuilnisbak in de buurt? Neem dan een grote vuilniszak mee.

Weet jij leuke en gezonde recepten voor een geslaagde picknick? Laat het ons hieronder weten.