Pinautomaat even onhygiënisch als publiek toilet

1
865

Tests in Engeland toonden aan dat geldautomaten even vies zijn en net zoveel bacteriën bevatten als publieke toiletten. De experts namen stalen van de toetsenborden van een groot aantal pinautomaten in Engelse steden die dagelijks door duizenden mensen gebruikt worden. Deze stalen vergeleken ze vervolgens in het laboratorium met de stalen van nabijgelegen toiletten. En wat bleek? Beide stalen bevatten vrijwel dezelfde bacteriën in dezelfde hoeveelheid.

Toiletten hadden al een slechte reputatie, maar het kan dus ook geen kwaad om je handen goed te wassen nadat je gepind hebt. Deze knoppen worden namelijk veel gebruikt en zelden schoongemaakt. Healthylives zet nog een aantal plekken voor je op een rij waar je veel bacteriën kunt vinden.

Het winkelwagentje en de knoppen van de lift

Deze worden net als de pinautomaat veelvuldig gebruikt en nauwelijks schoongemaakt.

De snijplank

Vooral houten planken vertonen doorgaans erg veel bacteriën.

Het bureau

Er wordt regelmatig achter gegeten, gedronken, geniest, etc. Voornamelijk op toetsenborden en telefoons zijn erg veel bacteriën te vinden.

De wasbak in de keuken

De vochtigheid, de warmte en de voedselresten vormen een ideale broedplaats voor bacteriën.

Handtassen

Vaak worden deze overal op de grond neergezet, waardoor ze aan de onderkant tienduizenden bacteriën hebben.

1 REACTIE

  1. Moeilijk om een bacterievrije plaats te vinden, eigenlijk zouden rokers of gebruikers zelf moeten inzien dat er andere gebruikers na hen komen. Er zijn andere ruimten dan ziekenkamers waar patiënten komen, vooral mensen die bedlegerig zijn en die zijn erg vatbaar voor infecties.
    In de ziekenhuizen stonden eind vorig griepseizoen “bewakers”, maar toch glipten vele bezoekers door de mazen van het net of zagen die mazen niet eens staan. In de wachtzalen zitten ook rokers, en er zijn rokers die slechts hun sigaret doven op het allerlaatste nippertje zodat je noodgedwongen een walm van dat goedje binnenkrijgt. De lucht is voor iedereen, maar men kan geen beetje lucht afzonderen.

    Zouden medicci en para-medicci niet kunnen gedwongen worden het roken op te geven vooraleer ze hun studies aanvangen? Verslaafden zijn nu niet onmiddellijk gepaste personen om dergelijke job naar behoren te doen en ook nog op het juiste moment te stoppen. Er is altijd wel een andere tijd voor de laatste sigaret. Terwijl er eigenlijk nooit tijd was om de eerste op te steken!