Plus size modellen: mooi met een maatje meer

5
1599

Zit je goed in je vel en heb je een maatje meer? Misschien kun je dan wel plus size model worden. Je moet voldoen aan wat eisen, maar de belangrijkste is: goed in je vel zitten. Ook moet je minstens maat 44 hebben.

Zit je goed in je vel en heb je een maatje meer? Misschien kun je dan wel plus size model worden. Je moet voldoen aan wat eisen, maar de belangrijkste is: goed in je vel zitten. Ook moet je minstens maat 44 hebben.

Bij America’s Next Top Model won een tijd terug voor het eerst niet een graatmager model à maatje 32. Winnares Whitney was met maatje 42 de schoonste van het land. Bij de laatste tien van deze modellenrace zitten vaker twee plus size modellen. Een goede ontwikkeling voor plus size modellen.

We belden met het plus size-modellenbureau ‘Maatje meer model’ en vroegen oprichtster Marije Weterings aan welke eisen plus size modellen moeten voldoen. “Het belangrijkste is dat de modellen goed in hun zitten. Als je achter je uiterlijk staat straal je dat ook uit. Onze modellen zijn fris, ontzettend leuk en ze verzorgen zichzelf goed.”

Plus size maten beginnen bij dit modellenbureau bij maat 44. Normaal gesproken is dat bij maat 42 en dat heeft een reden volgens Marije Weterings: “Onze klanten hebben vraag naar hogere maten, 42 is dan te klein. 44 is ook nog aan de kleine kant.”

Verder ben je bij voorkeur 172 cm of langer, fotogeniek en minstens achttien jaar oud. Je hebt een spontaan karakter, een enthousiaste persoonlijkheid en zit je dus goed in je vel. Je bent creatief, kan meedenken en je hebt gevoel voor mode en styling. Je ziet er verzorgd uit en hebt goede normen en waarden. Elk bureau heeft eigen eisen, dat moet je per bureau even bekijken.

De ‘dunne’ modellen moeten maat 32-34 hebben. Bij plus size gaat het vanaf maat 42 à 44. Wat nu als je maat 36-40 hebt? Dan heb je natuurlijk een prachtig slank lichaam, maar er is helaas minder vraag naar modellen in deze maten.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.

5 REACTIES

  1. Hallo, Ik ben een vrolijke spontane mooie meid van 28 met een mooie uitstraling. Ik heb donker haar en groene ogen en heb maat 46. Ik droom al jaren ervan om model te worden. Ik hou van spanning en sensatie en een uitdaging, ben niet verlegen.
    Ik hoop dat ik me aan jullie voor mag stellen?
    Mijn nummer is 0645487397