Puppy Training Tips: 5 hondengeheimen voor een goede opvoeding

0
4021

Als jij de trotse eigenaar bent van een schattige puppy, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw hond opgroeit tot een aangenaam dier met goed gedrag. Mocht je nieuw zien met huisdieren, dan kan het trainen van puppy’s soms moeilijk of frustrerend zijn. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn, als je op de hoogte bent van de juiste gewoontes om jouw puppy op te voeden. Lees dus snel verder om kennis te maken met de beste tips om de puppytraining onder de knie te krijgen.

Begin vroeg met training

Hoe eerder je begint met puppy training, hoe beter. Wanneer puppy’s in staat zijn om hun ogen te openen, kun je alvast beginnen met trainen. Om simpele commando’s zoals”zit” en “blijf” aan te leren, hebben de meeste puppy’s doorgaans acht weken nodig om die te begrijpen. Naarmate jouw puppy opgroeit, kun je aan de slag gaan met meer ingewikkelde trainingsoefeningen en ze meenemen naar gehoorzaamheidscursussen. Het is dus belangrijk om te onthouden dat het goed is om een voorsprong te nemen!

Kies voor de juiste voeding

Jouw pup wil je natuurlijk van de beste voeding voorzien. Puppy’s hebben veel baat bij geëxtrudeerde brokken, speciale voeding die zich uitzet in de maag zodat de jouw pup een sneller verzadigd gevoel krijgt. Deze brokken zijn tegelijkertijd compact en geconcentreerd, wat betekent dat ze makkelijk te kauwen zijn en de gezondheid van jouw hond op een natuurlijke manier ondersteunt. Kijk op hondenbrokken bestellen voor zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die het beste bij jouw hond passen.

Maak jouw puppy sociaal

Bij een goede opvoeding van een hond hoort voldoende interactie met andere honden.Goed gesocialiseerde honden zijn meestal gelukkiger, vriendelijker en rustiger dan andere honden. Zorg er daarom voor dat jouw pup in voldoende contact komt met andere honden. Dit houdt in dat je jouw trouwe viervoeter meeneemt op leuke uitjes om zowel andere mensen als huisdieren te ontmoeten. Dit zorgt voor een sociale basis voor de rest van zijn leven!

Zorg voor voldoende tijd met je pup

Jonge honden gedijen bij veel aandacht en zullen maar al te graag nieuwe dingen met je willen leren. Wanneer je voldoende tijd besteed aan de puppytraining, versterk je niet alleen de band tussen jou en je pup, maar zorg je er ook voor dat je hond beter naar je zal luisteren.

Leer jouw puppy om alleen te zijn

Het is echter niet altijd mogelijk om tijd door te brengen met jouw puppy. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, hoewel je pup wel gewend moet raken aan het alleen zijn. Daarom moet je jouw pup leren dat het probleemloos wat tijd alleen kan doorbrengen. Aangezien honden sociale wezens zijn, laat je pup geleidelijk wennen en laat hem niet te lang alleen.