”Recessie slecht voor je huid”

0
751
voorjaarsmoeheid

 

Zou de recessie slecht zijn voor je huid? Een Britse enquête suggereert dat de recessie leidt tot meer huidproblemen. Artsen ontdekten dat de verhoogde stress, als gevolg van de crisis, leidt tot een stijging van het aantal gevallen van eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

Stress

Voor het onderzoek werden zo’n 105 dokters en verpleegkundigen, die gespecialiseerd zijn in huidaandoeningen, ondervraagd. Van deze dokters en verpleegkundigen had 41 procent een opmerkelijke toename van het aantal stress-gerelateerde gevallen gezien. Vijf procent sprak over een ‘enorme’ toename en bijna de helft over een lichte stijging.

De enquête, uitgevoerd door British Association of Dermatologists, laat zien dat eczeempatiënten de grootste slachtoffers zijn van de crisis. Maar er zijn ook steeds meer gevallen van acné, psoriasis en vitiligo (pigmentverlies).

Huidaandoeningen

Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan dat de spanningen die kunnen leiden tot huidaandoeningen serieuzer genomen moeten worden. Vooral omdat uit eerder onderzoek blijkt dat veel mensen met huidziekten regelmatig in het openbaar uitgelachen en zelfs uitgescholden worden. Eén op de zes van de in totaal 729 ondervraagden mannen en vrouwen zegt dat hun huidaandoening leidde tot zelfverminking. Zeven van de ondervraagden gaf toe zelfs nagedacht te hebben over zelfmoord.
BSF-lid Bevis Man zegt: ‘De recessie brengt een reeks problemen met zich mee die nog meer stress en ellende geven aan de miljoenen mensen die leven met een huidziekte.’