Relatiestress en spanning bij aankoop woning

0
1361

 

De aankoop van een huis leidt bij menig koppel tot relatiestress. Bij een op de acht stellen die een huis koopt heeft de relatie zelfs op springen gestaan tijdens de aanschaf van een woning. Bij 2 procent van de stellen leidde de aankoop van een huis tot beëindiging van de relatie. Dit blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd Bank onder 500 huizenkopers.

Wat zijn de grote stressveroorzakers bij koppels de aankoop van een woning?
– 33% verschilt van mening over het type woning
– 25% van de relaties krijgt relatiecrisis door de hoogte van de af te sluiten hypotheek
– 33% krijgt relatieproblemen door de keuze van de hypotheekvorm

Wanneer eenmaal een woning is aangeschaft blijken ook de verhuizing, de verbouwing en de verkoop van het oude huis ook voor de nodige stress te zorgen. Opvallend is dat singles minder stress ervaren tijdens de aankoop van een huis.

Ga je een nieuw huis kopen? Besef dat je je in een luxepositie begeeft, dat helpt je alle regelzaken te relativeren. Blijft natuurlijk dat je je aardig wat regelwerk moet verrichten, vaak naast je werk.

Zit je middenin het aankoopproces, check dan hier handige yoga ontspanningsoefeningen. Deze helpen je om stoom af te blazen. We hebben ook tips voor je hoe je stressbestendiger kan worden.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.