Rij witte tanden maakt dertien jaar jonger

0
603

 

Een rij met witte tanden zorgt ervoor dat je dertien jaar jonger lijkt. Tenminste dat beweren Britse onderzoekers.

Onderzoeker Dr. Phil Stemmer en zijn team lieten maar liefst tweeduizend Britten deelnemen aan hun experiment. De deelnemers kregen twee foto’s te zien met daarop twee vrouwelijke modellen. Op één foto was een vrouw te zien met een gezond en wit gebit. De andere foto toonde een vrouw met een gele, onverzorgde rij tanden. Het model met het slecht onderhouden gebit werd maar liefst dertien jaar ouder geschat, dan de vrouw met de witte rij tanden.

Ook blijkt uit het onderzoek dat veertig procent van de vrouwen met een onverzorgd gebit eerder single blijft. Een derde verklaart dat deze veertig procent gescheiden is.

Een fraai gebit wordt volgens Dr. Stemmer als zeer belangrijk ervaren. Vaak zijn het witte tanden die zorgen voor een goede eerste indruk. Volgens Stemmer zal een persoon met een onverzorgd gebit minder vaak lachen en mede daardoor een slechte of verkeerde indruk achter laten. Wil je meer weten over de verschillende manieren om je tanden en kiezen wit te maken? Wij hebben hier de oorzaken van verkleuringen voor je op een rijtje gezet en de beste manieren om sterke en minder sterke verkleuringen te behandelen.

Naast gele tanden kan een onjuiste verzorging van het gebit ook een slechte adem tot gevolg hebben. Maar liefst vijftien procent van de Nederlanders heeft te kampen met een onprettige mondgeur. Vaak is kauwgom of een mondspray niet voldoende om deze geur te verbloemen. Door twee tot drie keer per dag je tanden te poetsen, zorg je ervoor dat voedselresten verdwijnen en je geen droge mond krijgt. Een droge mond zorgt vaak ook voor een slechte adem, doordat je mond onvoldoende speeksel heeft om bacteriën af te voeren. Wil je meer informatie over een slechte mondgeur en de behandeling hiervan lees dan ons artikel ‘Een slechte adem’.