RIVM waarschuwt voor onderkoeling

0
712

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft tips om niet onderkoeld te raken. Het instituut raadt iedereen aan zich goed voor te bereiden op de koude winterweek.

Het KNMI waarschuwt deze week voor een gevoelstemperatuur van -15 graden of lager. Bij deze lage gevoelstemperaturen bestaat er een reƫel risico op onderkoeling, laat het RIVM weten. Vooral wanneer er ook nog een flinke wind staat.

Het RIVM adviseert om als eerst op de hoogte te zijn van de laatste weersverwachting. Als je naar buiten gaat is het belangrijk je huid goed te bedekken en voldoende kleding (laagjes) te dragen. Zorg dat je een muts, sjaal, handschoenen en goede schoenen draagt. De kleding moet droog blijven. Probeer dus transpiratie zoveel mogelijk te voorkomen.

Een vijfde advies is: blijf buiten in beweging en probeer uit de wind te blijven. Wanneer je in de auto stapt is het verstandig om in elk geval een jas mee te nemen en standaard een slaapzak in de auto te leggen. Zorg er daarnaast voor dat je auto winterklaar is. Neem een opgeladen mobieltje mee. En tot slot: drink warme dranken en vraag jezelf af welke ouderen of zieken in de omgeving jouw hulp kunnen gebruiken.

Om botbreuken en kneuzingen door gladheid te voorkomen heeft Healthylives een aantal adviezen voor de komende winter op een rij gezet. Lees hier de tips bij gladheid!

Lees ook:

Bescherm je huid tegen de kou

Heb jij last van wintertenen of winterhanden? Dit helpt!

Zwanger de winter door!