Rode druiven en bosbessen zijn goed voor onze weerstand. Uit een analyse van 446 voedingsstoffen door de Oregon State University blijkt dat deze twee fruitsoorten het immuunsysteem mogelijk verbeteren.Rode druiven en bosbessen zijn goed voor onze weerstand. Uit een analyse van 446 voedingsstoffen door de Oregon State University blijkt dat deze twee fruitsoorten het immuunsysteem mogelijk verbeteren.
Twee voedingsstoffen
De onderzoekers ontdekten dat slechts twee voedingsstoffen, resveratrol in rode druiven en pterostilbeen in bosbessen, een positieve invloed hebben op ons immuunsysteem.
Beide verbindingen, die stilbenoïden genoemd worden, werken samen met vitamine D en hebben een significant effect op het CAMP-gen. Dit gen is betrokken bij het immuunsysteem.
De ontdekking is een resultaat van onderzoek uit het laboratorium. Er is echter nog geen bewijs dat vergelijkbare resultaten zich voordoen wanneer de rode druiven of bosbessen worden gegeten.
Vervolgonderzoek
Nader onderzoek is nodig om meer duidelijkheid te verschaffen over het effect van voeding op ons immuunsysteem.
Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het vakblad Molecular Nutrition and Food Research.
Bron: artikel – Science daily