Ruim 60 procent stelt bezoek aan toilet wel eens uit

0
752

Ruim 60 procent stelt een bezoek aan het toilet wel eens bewust uit. De reden? De wc is vies of stinkt, er zijn andere mensen in de buurt, geen tijd of niet buiten de deur kunnen poepen. Dat toont een onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting aan. Verder toont het onderzoek aan dat 56 procent van de respondenten weleens leest op het toilet.

Ruim 60 procent stelt een bezoek aan het toilet wel eens bewust uit. De reden? De wc is vies of stinkt, er zijn andere mensen in de buurt, geen tijd of niet buiten de deur kunnen poepen. Dat toont een onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting aan.

Verder toont het onderzoek aan dat 56 procent van de respondenten wel eens leest op het toilet.

Toiletgedrag
Een gezond toiletgedrag is belangrijk en heeft invloed op een gezonde spijsvertering. Het is dus belangrijk om direct bij het voelen van aandrang naar het toilet te gaan en rustig de tijd te nemen op het toilet. Zorg bovendien ook voor een goede houding. Ga ontspannen rechtop zitten en plaats je voeten op de grond. Vind je het toilet vaak vies? Zorg dan dat je altijd een papieren doek in de vorm van een toiletbril in je tas hebt zitten. Deze doeken zijn verkrijgbaar bij de drogist.

WC Doeboek
De Maag Lever Darm Stichting heeft in samenwerking met het vrouwenmagazine Flow het WC Doeboek gelanceerd. Dit om aandacht te vragen voor gezond toiletgedrag en het taboe rond de stoelgang te doorbreken. In het boek staan moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius.