Rustig eten zorgt ervoor dat je minder eet, je eet minder calorieen

3
603

Rustig eten zorgt ervoor dat je minder gaat eten en dat je meer geniet van wat je eet.


Rustig eten zorgt ervoor dat je minder gaat eten en dat je meer geniet van wat je eet.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Rhode Island in Kingston. In het onderzoek aten dertig jonge vrouwen gemiddeld 70 caloriën minder wanneer zij een maaltijd op een rustige en langzame aten en goed hun voedsel kauwden.

De vrouwen werd gevraagd om twee keer dezelfde maaltijd te nuttigen op twee verschillende manieren. De ene dag werd de vrouwen gevraagd om een pastamaaltijd zo snel mogelijk te eten, zonder tussenpauzes. De andere dag werd de vrouwen gevraagd de pastamaaltijd met kleine tussenpauzes te eten, waarbij bij elke hap tussen de 20 en 30 keer gekauwd werd. Hieruit kwam naarvoren dat de vrouwen gemiddeld 70 caloriën minder nuttigden wanneer ze de maaltijd op een langzame wijze aten. De maaltijd vulde ook meer en de vrouwen voelden zich ook meer voldaan.

Er zijn verschillende factoren die dit verschil mogelijk kunnen verklaren. Een van de factoren is het feit dat het even duurt voordat het lichaam aangeeft dat je genoeg hebt gegeven. Wanneer je snel eet kan het zo zijn dat dit signaal eigenlijk te laat komt. Daarnaast blijkt dat mensen meer van de maaltijd genieten, de smaak en de aroma’s wanneer ze minder calorieën tot zich nemen.

Vervolg onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre deze resultaten ook opgaan voor mannen.


Bron: American Journal of Clinical Nutrition

3 REACTIES