Sinaasappelen, mango`s en peren bieden van alle soorten fruit de meeste voedingsvezels. Deze fruitsoorten bieden per portie drie gram vezels.
Sinaasappelen, mango`s en peren bieden van alle soorten fruit de meeste voedingsvezels. Deze fruitsoorten bieden per portie drie gram vezels. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.
Appels bieden met ruim twee gram ook aardig wat vezels, zij het dat er verschillen zijn tussen elstars (wat minder) en granny smith en golden delicious (wat meer). Voorwaarde is wel dat je de appels eet mét schil, want anders gaat er al zo`n 0,9 gram af.
Van de groenten is broccoli met 4,5 gram op een portie van 150 gram de beste bron van vezels, gevolgd door bospeen, rode kool en sperziebonen (3,8 gram per portie van 150 gram). Tomaat, courgette, komkommer en ijsbergsla bevatten weinig vezels.
Vezels zijn belangrijk
Zie ook onze voedingsvezeltabel voor het aantal vezels per voedingsproduct.