Cellulitis voorkomen door gezond te leven en creme te smeren

0
694

Veel vrouwen hebben last van cellulitis (officieel cellulite en in de volksmond sinaasappelhuid genoemd). Vaak spelen factoren als erfelijkheid en een slechte doorbloeding een belangrijke rol. Als je last hebt van een slechte doorbloeding kan het vetweefsel zich ophopen, verharden en een bobbelige structuur vormen. Deze bobbelige structuur is echter de zwaarste vorm van cellulitis, voordat het zover is zijn er nog genoeg mogelijkheden om van cellulitis af te komen.

De beste manier om cellulite aan te pakken is om gezonder te leven. Dit betekent meer bewegen, gezonder eten, veel water drinken en niet meer roken. Dit alles zorgt voor een betere doorbloeding van je lichaam waardoor cellulite minder kans krijgt. Een aantal tips:

  • vermijd suikers en vetten. Laat dus frisdranken even staan en kies voor water. Water werkt zuiverend en zorgt ervoor dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd. Drink minimaal 2 liter water per dag.
  • Eet meerdere malen per dag en doe dit regelmatig. Wissel de hoofdmaaltijden ontbijt. lunch en diner af met tussendoortjes als fruit. Hierdoor blijft je stofwisseling en vetverbranding hoog.
  • Eet veel groente en fruit, ze zorgen namelijk voor een versnelde afvoer van afvalstoffen

Je kan cellulite ook van buitenaf aanpakken (een gezonde levensstijl blijft wel een vereiste om echt van cellulite af te komen) doordat er veel smeersels op de markt gebracht zijn die cellulite bestrijden. Het smeren van crème is sowieso goed voor je huid omdat het een vorm van massage is wat de doorbloeding bevordert. Smeer je huid twee keer per dag in (’s ochtends na het douchen en ’s avonds voor het slapen) voor het beste resultaat.

Heb je last van een erge vorm van cellulite, dan raden we je aan een schoonheidsspecialiste te raadplegen die bij voorkeur gespecialiseerd is in het geven van bindweefselmassage. Wil je meer informatie over gezonde voeding klik dan hier. Op Healthylives vind je hier extra informatie over cellulitis.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.