Slank blijven door rode wijn?

0
1021

Het drinken van rode wijn is minder slecht dan gedacht. Onderzoekers hebben ontdekt dat het drinken van rode wijn goed is voor de lijn. De wetenschappers hebben een stof in rode wijn gevonden die overgewicht kan controleren. De stof genaamd piceatannol, vertraagt de groei van jonge vetcellen en voorkomt hiermee dat ze uitgroeien tot volwassen vetcellen. De stof geeft insuline geen kans om de genen te activeren die de vorming van vetcellen bevorderen.

Het drinken van rode wijn is minder slecht dan gedacht. Onderzoekers hebben ontdekt dat het drinken van rode wijn goed is voor de lijn.

De wetenschappers hebben een stof in rode wijn gevonden die overgewicht kan controleren. De stof genaamd piceatannol, vertraagt de groei van jonge vetcellen en voorkomt hiermee dat ze uitgroeien tot volwassen vetcellen. De stof geeft insuline geen kans om de genen te activeren die de vorming van vetcellen bevorderen.

Piceatannol zit van nature ook in druiven, bosbessen en passievruchten.

Meer voordelen
Volgens de onderzoekers kent rode wijn nog meer voordelen. Piceatannol verkleint namelijk ook de kans op hart- en vaatziekten.

De onderzoekers benadrukken dat er meer onderzoek nodig is om deze bevindingen te kunnen bevestigen.

Rode wijn
De mate waarin je het drinkt is echter wel van belang. Als je rode wijn te frequent drinkt gaan de nadelen van alcohol gelden (leverproblemen, vermindering hersencellen etc.). Het advies is dan ook om maximaal drie keer per week een glas rode wijn te drinken. Of rode wijn echt noodzakelijk is, is een ander verhaal. Stevige lichaamsbeweging en voeding met goede vetzuren, weinig bewerkte koolhydraten en voldoende antioxidanten, zijn vele malen effectiever.

Lees ook:

Per dag overlijden 108 mensen aan hart- en vaatziekten

Wereldwijd sterven jaarlijks 2,5 miljoen mensen door alcohol