Slank gourmetten met kerst

0
936

 

December staat voor veel mensen in het teken van lekker eten. Hapjes en drankjes zijn er in overvloed en probeer daar maar eens weerstand aan te bieden. Met een aantal tips kun je genieten van wat extra’s, zonder dat je na de feestdagen gelijk naar een grotere kledingmaat moet grijpen.

Een aantal tips om slank te gourmetten:

Kies voor slanke vleessoorten
Kies voor slanke vleessoorten. Denk aan bijvoorbeeld tartaar, biefstuk, varkenshaas of kipfilet. Ook vis is een verantwoorde keus.

Vergeet de groenten niet
Herken je dit? Je hebt wat vlees in een pannetje gelegd en moet wachten totdat het vlees gaar is. In de tussentijd eet je het ene sneetje stokbrood naar het andere, het liefst met lekker veel saus erbij. Beperk je tot een paar sneetjes met bijvoorbeeld een dun laagje kruidenboter. Zorg dat je ook een lekkere salade op tafel hebt staan, bakjes met komkommer, tomaat of champignons. Ook paprika is een aanrader.

Kies voor rode sauzen
Kies voor rode sauzen of yogonaise. Rode sauzen bevatten geen verzadigd vet en minder calorieën dan gele sauzen. Denk aan tomatenketchup, curry, shaslicksaus en barbecuesaus.

Gebruik vloeibare margarine
Gebruik ook tijdens het gourmetten vloeibare margarine. Een klein drupje is voldoende en het is niet nodig om elke keer opnieuw wat margarine in je pannetje te doen.

Extra tips tijdens de feestdagen:

Niet compenseren
Veel mensen proberen maaltijden over te slaan om zo calorieën te sparen. Dit lijkt een mooie manier om later wat extra’s te kunnen eten. Maar in de praktijk werkt dit meestal anders. Wanneer je maaltijden overslaat of minder eet tijdens de maaltijden, krijg je eerder honger en zul je dus ook sneller geneigd zijn om allerlei lekkernijen in je mond te stoppen. Met als gevolg dat je juist veel meer calorieën binnenkrijgt.

Beweeg
De kerstdagen associëren we vaak meteen met lekker eten en ontspannen met de familie. Maar waarom zou je tussen de bedrijven door niet even de deur uit gaan voor een lekkere wandeling. Beweging is ook erg goed om lekker te ontspannen en tegelijkertijd krijg je ook een gezonde dosis lichaamsbeweging. Vind je het lastig om tussen de bedrijven door de deur uit te gaan, probeer dan ’s ochtends de benen te strekken.

Lees ook:

Bang om aan te komen tijdens de feestdagen?

Tips voor een feestelijk kapsel

Kerst zonder familiestress: 5 tips