Slank gourmetten met kerst: het kan!

0
754

Lekker gourmetten deze kerst, zonder je druk hoeven te maken over je gewicht? Gourmetten kan ook op een slanke manier!

Een aantal tips om slank te gourmetten

Slanke vleessoorten

Kies voor slanke vleessoorten. Denk aan bijvoorbeeld kip, kalkoek, tartaar, biefstuk, varkenshaas of rosbief. Ook vis of een vegetarisch product is een verantwoorde keus. Let verder op gepaneerde producten. Deze nemen behoorlijk wat vet op tijdens het bakken.

Vergeet de groenten niet

Herken je dit? Je hebt wat vlees in een pannetje gelegd en moet wachten totdat het vlees gaar is. In de tussentijd eet je het ene sneetje stokbrood naar het andere, het liefst met lekker veel saus erbij. Beperk je tot een paar sneetjes met bijvoorbeeld een dun laagje kruidenboter. Zorg dat je ook een lekkere salade op tafel hebt staan, bakjes met komkommer, tomaat of champignons. Ook paprika is een aanrader.

Kies voor rode sauzen

Romige, witte sauzen bevatten veel vet en calorieën. Kies voor rode sauzen of yogonaise. Rode sauzen bevatten geen verzadigd vet en minder calorieën dan gele sauzen. Denk aan tomatenketchup, curry, shaslicksaus en barbecuesaus.

Gebruik vloeibare margarine

Gebruik ook tijdens het gourmetten vloeibare margarine. Een klein drupje is voldoende en het is niet nodig om elke keer opnieuw wat margarine in je pannetje te doen.

Extra tips tijdens de feestdagen

Niet compenseren
Veel mensen proberen maaltijden over te slaan om zo calorieën te sparen. Dit lijkt een mooie manier om later wat extra’s te kunnen eten. Maar in de praktijk werkt dit meestal anders. Wanneer je maaltijden overslaat of minder eet tijdens de maaltijden, krijg je eerder honger en zul je dus ook sneller geneigd zijn om allerlei lekkernijen in je mond te stoppen. Met als gevolg dat je juist veel meer calorieën binnenkrijgt.

Beweeg
De kerstdagen associëren we vaak meteen met lekker eten en ontspannen met de familie. Maar waarom zou je tussen de bedrijven door niet even de deur uit gaan voor een lekkere wandeling. Beweging is ook erg goed om lekker te ontspannen en tegelijkertijd krijg je ook een gezonde dosis lichaamsbeweging.

Steeds meer sportscholen zijn op 2e kerstdag open. Dus de echte fanatiekeling kan in de ochtend nog even sporten.

Healthylives wenst je fijne feestdagen!

Healthylives - kerst