Slechte conditie erger dan overgewicht

0
1197
hardlopen

Een slechte conditie is eerder dan lichaamsvet de oorzaak van gezondheidsproblemen. Tenminste, dat beweert professor Richard Weiler. Volgens de professor kun je meer gezondheidsproblemen aanpakken door je te focussen op lichaamsbeweging in plaats van op obesitas.

Een slechte conditie is eerder dan lichaamsvet de oorzaak van gezondheidsproblemen. Tenminste, dat beweert professor Richard Weiler. Volgens de professor kun je meer gezondheidsproblemen aanpakken door je te focussen op lichaamsbeweging in plaats van op obesitas. Uit onderzoek blijkt dat de conditie, die je kunt opbouwen door regelmatig te bewegen, een betere voorspeller is van de sterftekans dan zwaarlijvigheid.

Volgens Weiler zorgt een slechte conditie ervoor dat het risico op hartaandoeningen, diabetes, een hoge bloeddruk en mentale problemen wordt verhoogd. Gezondheidsinstanties zouden zich meer moeten richten op het verhogen van de hoeveelheid lichaamsbeweging.

Toch is niet iedereen het met Weiler eens. Professor Louise Baur geeft aan dat het juist verkeerd is om je alleen te concentreren op lichaamsbeweging en obesitas te negeren.

Bron: Hln.be

Door dertig minuten per dag te bewegen verbeter je de kwaliteit van je leven en verklein je de kans op overgewicht en hart- en vaatziekten. Geen of weinig beweging is een belangrijke factor bij het ontstaan van aderverkalking. Tevens helpt regelmatig bewegen ons emotionele spanningen, die in het dagelijks leven ontstaan, te verminderen en het innerlijke evenwicht te herstellen.

Begin eenvoudig en neem de tijd om aan de sport te wennen. Laat geen excuus u in de weg staan om aan enige vorm van beweging te beginnen. Weet je niet welke sport je moet kiezen? Misschien helpt het artikel ‘Kies de juiste sport’ je om een sport te vinden die je voor langere tijd vol kunt houden. Lees ook ons artikel ‘Beginnen met sporten’ voor tips en adviezen.