Slechts negen procent niet naar diëtist door eigen bijdrage

0
789

 

Slechts negen procent gaat niet naar de diëtist wanneer zij een eigen bijdrage van tien euro moeten betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van Valtaf.nl onder 300 mensen.

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn & Sport wilde met ingang van 1 januari 2011 een eigen bijdrage van tien euro invoeren per behandelzitting (te betalen aan de diëtist). Inmiddels heeft de demonstatie van meer dan 500 zorgprofessionals en anderen ervoor gezorgd dat het bezuinigingsvoorstel van Klink van de baan is.

Uit de enquête van Valtaf.nl blijkt dat 65% van de deelnemers de voorgestelde bezuinigingsmaatregel een slecht plan vindt. Toch laten zij zich door deze maatregel niet van de wijs brengen als het erop aankomt.

Van de deelnemers besluit een derde de diëtist te raadplegen, ook wanneer ze tien euro per consult moeten betalen. En 25% zou inspelen op de ingang van de maatregel en nog snel voor 2011 een diëtist raadplegen.

Protest
Diëtisten waren tegen de maatregel, want dit zou mensen weerhouden gebruik te maken van dieetadvies. Tevens is overgewicht al een groot probleem. De SP organiseerde een protest, met de logopedisten en ergo- en fysiotherapeuten. Voor hen gold deze maatregel ook. Dit hielp en het bezuinigingsvoorstel is van de baan.