Door snel te eten heb je een grotere kans om dik te worden. Dit komt omdat je lichaam niet op tijd aangeeft dat het verzadigd is.Tot die slotsom zijn Griekse onderzoekers gekomen. Door het hoge tempo waarmee mensen hun maaltijd naar binnen werken, geven de hersenen niet op tijd een seintje dat je genoeg gegeten hebt. Zo zitten snelle eters minder snel vol en gaan ze langer door.
Door snel te eten heb je een grotere kans om dik te worden. Dit komt omdat je lichaam niet op tijd aangeeft dat het verzadigd is. Tot die slotsom zijn Griekse onderzoekers gekomen.
Door het hoge tempo waarmee mensen hun maaltijd naar binnen werken, geven de hersenen niet op tijd een seintje dat je genoeg gegeten hebt. Zo zitten snelle eters minder snel vol en gaan ze langer door.
Hoofdonderzoeker Dr. Kokkinos en zijn team van het Laiko General Hospital in Athene hebben 300 milliliter ijs aan een aantal deelnemers gegeven. Een deel van de proefpersonen kreeg een half uur de tijd om het ijs weg te werken, de anderen moesten het zo snel mogelijk op eten.
Het bleek dat de deelnemers die het volle half uur de tijd namen voor het opeten van het ijs, over een hogere concentratie van de hormonen PYY en GLP-1 beschikten. Beide hormonen worden geassocieerd met het gevoel van verzadiging.
Dr. Kokkinos: ‘Onze studie geeft een mogelijke verklaring voor de relatie tussen snel eten en verzadiging. Dit wordt gedaan door aan te tonen dat de snelheid waarmee iemand eet invloed heeft op de hoeveelheid hormonen die de hersenen vertellen dat iemand verzadigd is.’
Volgens de onderzoekers eten mensen te snel door de toenemende druk in hun werk- en privéleven. Het eten is in tegenstelling tot vroeger minder een moment van samenzijn.
Bron: Telegraph.co.uk