Speciaal voor deze week: een gezonde winterhuid

1
1102

De sneeuw kleurt deze week het hele land wit. Veel wegen zijn bedekt met een witte laag. Sneeuw, extreem lage temperaturen en een gure wind zijn winterse vijanden van je huid. Healthylives heeft speciaal voor deze koude week een aantal praktische raadgevingen op een rij gezet.

De sneeuw kleurt deze week het hele land wit. Veel wegen zijn bedekt met een witte laag. Sneeuw, extreem lage temperaturen en een gure wind zijn winterse vijanden van je huid.

Healthylives heeft speciaal voor deze koude week een aantal praktische raadgevingen op een rij gezet.

Douchen
Het is heel aantrekkelijk om in de winter een warme douche te nemen. Maar het water spoelt de vetten van je huid. Ga niet onder een hele warme douche staan en verkort de tijd onder de douche. Maximaal tien minuten. Vervang ook douche- of badschuim voor olie.

Drinken
Juist in de winter vergeten we soms voldoende te drinken. Toch is dit heel belangrijk voor je lichaam. Je lichaam heeft voldoende vocht nodig. Lukt het je niet om met dit koude weer voldoende water te drinken? Misschien is thee voor jou een oplossing.

Smeren
In dit winter is het goed om je huid te verwennen met een volle crème. Zo heeft je huid extra bescherming. Gebruik een crème die de bloedvaten in de huid versterkt. Vergeet ook de huid van je handen, voeten en lippen niet. Vooral de voeten worden in de winter vaak vergeten.

Vocht
Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in huis. Bij warm weer zetten we allemaal de verwarming hoger. Hierdoor wordt de lucht in huis droger en dat merk je aan je huid. Je huid wordt droog en gaat jeuken. Met een hygrometer kun je bepalen hoe het met de luchtvochtigheid in je huis is gesteld. Een luchtbevochtiger is een oplossing. Goedkoper is om waterverdampingsbakjes aan de radiator te hangen.

1 REACTIE