Sporten: meer resultaat met een korte training

0
562

Een korte sporttraining van slechts tien minuten per dag levert voldoende resultaat op. Dat blijkt uit een onderzoek van de McMaster University in Ontario. Onderzoekers ontdekten dat het voldoende is om drie keer in de week tien minuten intensief te sporten. Wel is het belangrijk om een minuut rust te nemen na elke minuut inspanning.

Een korte sporttraining van slechts tien minuten per dag levert voldoende resultaat op. Dat blijkt uit een onderzoek van de McMaster University in Ontario.

Onderzoekers ontdekten dat het voldoende is om drie keer in de week tien minuten intensief te sporten. Wel is het belangrijk om een minuut rust te nemen na elke minuut inspanning.

Volgens professor Martin Gibala verbeter je met deze intervaltraining de spierkracht en fitheid in dezelfde mate als bij een lange wandel- of fietstocht.
De intervaltraining is voor iedereen toegankelijk. Of je nu fietst of hardloopt, je kunt sprintjes afwisselen met rustpauzes van een minuut. (Bron: Nu.nl)

Wil je dit voorjaar beginnen met sporten maar weet je niet welke sport het best bij jou past? Bekijk dan ons artikel ‘Kies de juiste sport’ en ontdek de sport die je leuk vindt en voor langere tijd kunt volhouden.

Lees ook onze andere artikelen om op een gezonde en verantwoorde manier te sporten:

Warming up
Cooling down
Conditie opbouwen of verbeteren
Gezonde hartslag bij sporten
Voedingssupplementen