Starten met meer bewegen, zo doe je dat

1
1140

 

Meer bewegen is elk jaar weer één van die goede voornemens. Maar een voornemen alleen is niet voldoende. Zorg dat 2011 het jaar wordt waarin je écht meer gaat bewegen. Wij helpen je graag.

De eerste stap zetten om meer te bewegen hoeft niet lastig te zijn. Maak het niet te moeilijk voor jezelf en hou het bij een simpele aanpak.

1. Kies de juiste sport
Een sport die je leuk vindt hou je langere tijd vol. Kies altijd voor een sport waarbij je je prettig voelt. De bewegingen en de intensiteit moeten bij je passen. Dit is één van de redenen dat er in fitnesscentra zoveel verschillende soorten cardio apparaten staan. De één zal het nooit prettig vinden om op een roeiapparaat te zitten, de ander vindt het geweldig.

2. Sport samen
Vaak krijg je meer motivatie door samen te sporten. Met een (vaste) sportpartner kun je elkaar oppeppen, of als dat nodig is over de streep trekken als het eens een keer moeilijk is om daadwerkelijk te gaan. Natuurlijk moet het samen sporten geen avond worden om bij te kletsen. Spreek met elkaar af dat je voor of na het sporten een uurtje plant om gezellig bij te praten.

3. Ga uit je werk direct naar de sportschool
Ook goed timen zorgt ervoor dat je meer beweegt. Ga direct uit je werk door naar de sportschool. Door eerst thuis op de bank te gaan liggen of te gaan eten neemt je motivatie om te gaan sporten flink af. Die bank ligt namelijk veel te lekker…

4. Ken de voordelen
Besef goed dat sporten zorgt voor ontspanning. Als je moe bent heb je vaak geen zin om te bewegen. Was je voor het sporten nog moe en zat je hoofd vol, je zult merken dat je na het sporten veel fitter bent en meer energie hebt. Je moet er van bewust zijn dat bewegen en sporten leiden tot een gezond lichaam en een gezonde geest. Het is preventief tegen stress en het geeft je energie om van je leven te genieten. Bovendien zorgt het sporten ervoor dat je in het dagelijks leven meer aan kan. Je wordt niet alleen lichamelijk sterker, maar ook geestelijk.

5. Beweeg op je werk
Heb je een keer geen tijd om te sporten dan kun je toch voor extra beweging zorgen. Ga op de fiets naar je werk, pak de trap in plaats van de lift, loop in je pauze buiten een rondje stevig door en haal vaker koffie voor je collega´s. Bekijk hier een aantal fitnessoefeningen voor achter je bureau.

1 REACTIE