Steeds meer mensen met migraine naar plastisch chirurg

0
773

 

Steeds meer mensen met migraine brengen een bezoek aan een plastisch chirurg. Uit onderzoek blijkt dat veel Amerikaanse migrainepatiënten baat hebben bij een lift van het voorhoofd. Zij ervaren na de ingreep een stuk minder hoofdpijn.

Cosmetische ingreep

Sinds 12 jaar is het mogelijk om een cosmetische ingreep te ondergaan die de migrainehoofdpijnen verlicht of zelfs helemaal laat verdwijnen. Dokter Bahman Guyuron heeft 12 jaar geleden de methode ontwikkeld waarbij een cosmetische ingreep wordt gebruikt om migraine te verlichten. Guyuron ontwikkelde de methode nadat patiënten die een voorhoofdsreconstructie hadden ondergaan en ook last hadden van migraine, merkten dat de migraineklachten verdwenen na de operatie.

Door de ingreep wordt de druk op de zenuwen verlicht achter de ogen en de slaap. De chirurgische ingreep behandelt de oorzaak van de migraine en niet de symptomen.

Resultaten

De voordelen van de operatie zijn groot. Zo’n 85 procent van de mensen die de operatie hebben ondergaan hebben minder last van pijn. Ook de heftigheid en de duur van een migraine aanval nam af. Bijna 60 procent van de mensen gaf aan na de operatie helemaal geen last meer te hebben van migraine. Enkele bijwerkingen zijn jeuk, tijdelijke haarverlies en een gevoelloos voorhoofd.

Er zijn 3 keer zoveel vrouwen als mannen die kampen met migraine. Deze vrouwen zijn vaak bereid tot een cosmetische ingreep om hun pijn te verlichten. Bijkomend voordeel voor deze vrouwen is dat de ingreep ook een cosmetisch effect heeft. Migraine is niet alleen een heftige hoofdpijn, maar brengt ook klachten als misselijkheid en visuele stoornissen met zich mee.

Lees ook:

Botox helpt bij migraine

Goede voorbereiding op cosmetische ingreep

Botox kan koortslip voorkomen