Steeds meer sauna's bieden mogelijkheid badkleding

5
1024

De tijd dat je alleen naakt van de sauna kon genieten is voorbij. Veel sauna’s bieden nu maandelijks een dag om in badkleding van de sauna gebruik te maken. Deze dagen zijn een groot succes, veel mensen gaan niet naar de sauna omdat ze zich niet lekker voelen om naakt met een groep mensen te zijn. Aan de andere kant is er ook een reden waarom ervoor gekozen is om naakt van sauna’s gebruik te maken.

De tijd dat je alleen naakt van de sauna kon genieten is voorbij. Veel sauna’s bieden nu maandelijks een dag om in badkleding van de sauna gebruik te maken. Deze dagen zijn een groot succes, veel mensen gaan niet naar de sauna omdat ze zich niet lekker voelen om naakt met een groep mensen te zijn. Aan de andere kant is er ook een reden waarom ervoor gekozen is om naakt van sauna’s gebruik te maken. Er zijn namelijk een aantal belangrijke nadelen van badkleding:

  • Doordat je flink transpireert gaat het zweet in de badkleding zitten. Dit zweet verspreid je weer als je in het zwembad of dompelbad gaat. Niet zo hygienisch dus.
  • Door de hoge temperatuur in sauna’s kan loszittende kleding erg heet worden en zelfs tot verbranding leiden.
  • Na het bezoek van de sauna is het belangrijk dat je lichaam goed afkoelt. Door bladkleding koelt niet heel je lichaam in dezelfde mate af.

Ons advies is dus om naakt de sauna te bezoeken. Door je badjas en handdoek goed te gebruiken hoef je minimaal naakt rond te lopen. In badkleding naar de sauna gaan is natuurlijk wel een goede manier om kennis te maken met de sauna. Goede sauna’s die badkledingdagen hebben zijn: Veluwse Bron, de Zwaluwhoeve en Thermen Bussloo. Meer informatie over sauna en wellness vind je hier.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.

5 REACTIES

  1. Of ga bergbeklimmen met hoogtevrees! Als je zonodig wild genieten van een saunabezoek accepteer dan dat het nu eenmaal naakt hoort om de zovaak genoemde reden. Een autogordel zit ook niet lekker . Ga je dan op zoek naar een plek waar je zonder gordel mag autorijden? Iedereen accepteerd een autogordel omdat het een reden heeft. Ik vind dat sauna's zich moeten houden aan de traditionele regels. Hoe meer badkledingdagen hoe minder keus voor de echte saunaganger.
    ga anders naar een suptropisch zwemparadijs!