Stress nog steeds taboe op werk

1
1216

 

Stress is nog altijd een taboe op het werk. Eén op de vijf werknemers is ziek omdat ze de stress op het werk niet aan kunnen. Maar bijna iedereen is bang om toe te geven waarom ze met ziekteverlof zijn. Dat stellen onderzoekers.

De studie van mental health charity Mind onhult dat miljoenen mensen beweren dat ze maagklachten hebben of dat een familielid ziek is. Hoewel het blijkt dat praten over werkdruk nog steeds een groot taboe is willen enkele werknemers daadwerkelijk de stress voor hun baas verborgen houden.

Zeven van de tien werknemers wil de kwestie met hun werkgever bespreken, maar een derde wil dat hun manager de eerste stap zet.

Eerder onderzoek van het Royal College of Psychiatrists toonde aan dat bedrijven jaarlijks rond de 8,4 biljoen dollar verliezen door verzuim dat wordt veroorzaakt door een slechte geestelijke gezondheid.

Paul Farmer van Mind zegt: ‘Miljoenen mensen ervaren onbeheersbare stress op hun werk en het feit dat zoveel mensen zich gedwongen voelen te liegen in plaats van een oplossing te zoeken moet een grote zorg zijn voor bedrijven.’

‘We willen werknemers aansporen om een cultuur van openheid op het werk te creëren, zodat ze de problemen kunnen oplossen in plaats van de gevoelens op te kroppen’, aldus Farmer.

Uit het Mind onderzoek blijkt ook dat de meerderheid van de werknemers (62 procent) voelt dat hun bazen niet genoeg doen om naar het welzijn van hun personeel te kijken.

1 REACTIE