Succesvolle relatie genetisch bepaald

1
1671
Succesvolle relatie genetisch bepaald

Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat een variatie in een bepaald gen de kansen op een succesvolle relatie kunnen verlagen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen met een variatie in het serotonine gen vaker single zijn.

Serotonine

In het onderzoek werd gekeken naar het 5-HT1A gen. Dit gen maakt serotonine aan, wat ook wel bekend staat als het gelukshormoon. Het gelukshormoon is belangrijk bij affectie en binding en is dus gerelateerd aan de liefde.

Uit het onderzoek bleek dat Chinezen die de C-1019G variatie hadden, minder vaak een relatie hadden dan degene die de variatie niet hadden. Waarschijnlijk hebben zij een lager serotonineniveau en meer moeite om zich aan iemand te binden en een relatie aan te gaan.

Onderzoek

In een ander onderzoek werd dit gen gekoppeld aan negativiteit en neurotisch gedrag. Ook deze eigenschappen zijn niet bevorderend voor een succesvolle relatie. De Chinese onderzoekers gaven aan dat het niet enkel genetisch bepaald is hoe succesvol je in de liefde bent. Ook je persoonlijkheid, uiterlijk en opvoeding spelen een belangrijke rol.

1 REACTIE