Teveel slaap leidt tot slaapproblemen

7
1728

Langslapers, mensen die meer dan 8 uur per nacht slapen en mensen die minder dan zeven uur slaap per nacht pakken hebben meer slaapproblemen dan mensen die tussen zeven en acht uur per nacht slaap hebben.


Langslapers, mensen die meer dan 8 uur per nacht slapen en mensen die minder dan zeven uur slaap per nacht pakken hebben meer slaapproblemen dan mensen die tussen zeven en acht uur per nacht slaap hebben. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van California.

Mensen die lang slapen en minder dan zeven uur slapen hebben relatief gezien meer moeite met in slaap komen, worden ’s nachts wakker, worden ’s ochtends te vroeg wakker, voelen zich ’s ochtends niet fit en voelen zich moe overdag.

De onderzoeksresultaten staan hiermee in contrast met onderzoek dat aantoont dat voldoende slaap (zeven uur of meer uren per nacht) leidt tot een betere gezondheid en je goed voelen.

We raden je aan om niet meer uur dan 8 uur per nacht te slapen, waardoor je bovengenoemde slaapproblemen voorkomt. Heb je desondanks problemen met in slaap komen, lees het artikel ‘Slapen is gezond‘ en ‘Tips om beter te slapen‘.

7 REACTIES

  1. het is nu vakantie en ik ga naar bed waneer ik wil en ik sta op waneer ik wil. maar als ik in bed lig heb ik problemen met in slaap komen en als ik opsta dan heb ik en te veel geslapen en ik heb de heledag hoofdpijn. zelf denk ik dat het ligt aan het feit dat ik te veel slaap. kan iemand mij misschien uitleggen wat het wel is??
    groetjes.

  2. Ik vind het vervelend als men zegt “je moet zo of zoveel slapen” of “het is niet goed meer of minder dan een bepaald aantal uren te slapen. Mijn lichaam geeft mij aan wanneer ik genoeg/te weinig geslapen heb. Ik heb doorgaans aan vier tot vijf uur genoeg, ben dan volop energie en concentratie. Als ik meer slaap voel ik me net een zombie.

  3. Hi Dontje,

    je verhaal klinkt erg herkenbaar. ik slaap soms ook te veel.. vrijdag moe van de week dus slaap ik best al vroeg en het liefst kom ik er dan zo laat mogelijk uit.. maar als ik dan te veel(meer dan 10 uur) heb geslapen heb ik de hele dag vreselijke hoofdpijn. ik denk dat we gewoon meer moeten sporten en minder moeten slapen om fit te blijven.