Tip: Laat de auto staan en pak de fiets

0
1121

Laat de auto staan en pak de fiets. Het wordt vaak genoeg gezegd, maar toch is het voor sommigen lastig om de auto te laten staan en de fiets te pakken. De macht der gewoonte leidt je elke keer weer naar de auto. De kunst is om dit te doorbreken. Beweeg!

Laat de auto staan en pak de fiets. Het wordt vaak genoeg gezegd, maar toch is het voor sommigen lastig om de auto te laten staan en de fiets te pakken.

De macht der gewoonte leidt je elke keer weer naar de auto. De kunst is om dit te doorbreken. Beweeg! Wanneer je tien kilometer van je werk, school of een andere eindbestemming woont dan is het de moeite waard om de fiets te pakken.

Tien kilometer klinkt ver. Toch zul je merken dat het na een paar keer een stuk makkelijker gaat en je er van gaat genieten. Het voordeel is dat je de dag een stuk frisser en opgewekter begint. Bovendien kun je op de terugweg de indrukken van de dag even vergeten. Fietsen vermindert stress.

Door tien kilometer te fietsen verbrand je ongeveer 220 calorieën. Dit is wel afhankelijk van je geslacht, lengte, gewicht en spiermassa.

Woon of werk je in je eigen woonplaats of vlak daarbuiten? Laat dan de hele week de auto eens staan. Wanneer je de fiets of benenwagen pakt krijg je beweging, een frisse neus en een straal zon op je hoofd waardoor je ook direct vitamine D opneemt. Pak ook regelmatig de fiets wanneer je boodschappen gaat doet.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.