Tips voor een gezonde broodtrommel

0
715

 

Een gezonde en gevarieerde broodtrommel is van groot belang. Vooral voor opgroeiende kinderen. Hoe maak jij de broodtrommel voor je kinderen aantrekkelijk?

Onderzoek
Jumbo Supermarkten deed onlangs onderzoek naar wat ouders hun kinderen meegeven naar school. Maar liefst één op de drie kinderen krijgt iets zoets mee naar school. In 32 procent van de broodtrommels van kinderen zit snoep of koek.

Tevens is het zoete broodbeleg ook in trek. Regelmatig worden de boterhammen van kinderen belegd met hagelslag, muisjes en vlokken.

Positief is dat maar liefst 87 procent van de basisschoolleerlingen fruit mee naar school krijgt. Helaas verdwijnt het fruit uit de broodtrommel wanneer de leerlingen overstappen op het voortgezet onderwijs.

Aantrekkelijke broodtrommel
Veel ouders vinden het lastig om de broodtrommel aantrekkelijk te maken voor hun kind. Wij geven een aantal tips voor een gezonde, gevarieerde en originele lunch.

1. Zorg voor tenminste één volkoren boterham in de broodtrommel.
2. Beleg een boterham met kaas. Tip: snijd het plakje kaas in een vorm. Er zijn verschillende uitsteekvormen verkrijgbaar in de winkel. Denk aan een racket of een bloem.
3. Steek met verschillende sterrenvormpjes sterren uit bruin en wit brood. Doe vervolgens de bruine sterren in de witte boterham en de witte sterren in de bruine boterham.
4. Brood met boterhamworst met lachende gezichtjes of andere figuren beleggen vinden kinderen altijd leuk.
5. Varieer voldoende. Leg de ene dag een stuk fruit naast het brood in de broodtrommel en de andere dag een krentenbol.
6. Kies voor minder beleg.
7. Laat kinderen zelf meebeslissen. Hierdoor ontdekken kinderen wat er op een gezonde boterham zit en zien ze de vele mogelijkheden.

Bron: Leukelunch.nl

Heb jij meer tips voor een gezonde en gevarieerde broodtrommel? Laat het ons hieronder weten!