Tips voor op wintersport: bescherm je huid met zonnebrand

3
600

Tips voor op wintersport. Veel Nederlanders gaan komende weken op vakantie. Hier vind je tips voor een optimale voorbereiding van de wintersportvakantie.

Veel mensen gaan de komende weken op wintersportvakantie. Tijdens de wintersportvakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Veel blessures zijn te voorkomen door het treffen van de juiste maatregelen. Ga optimaal voorbereid én geïnformeerd op wintersport. Hier vind je een aantal tips.

Om blessures te voorkomen is een goede voorbereiding het halve werk. Train je bovenbeenspieren om overbelasting te voorkomen, zie ons artikel ‘Oefeningen beenspieren‘. Neem zo nodig vooraf al les, leer nieuwe technieken of haal oude kennis op. Gebruik het juiste materiaal, draag passende kleding en schoenen. Te lange ski’s kunnen verdraaiingen veroorzaken; niet goed zittend schoeisel geeft de voeten vaak onvoldoende steun. Draag een helm om hoofdblessures te voorkomen.

Ook huidverzorging is belangrijk op wintersport. Bescherm de huid en de ogen goed. Smeer zowel neus, oren als lippen in met een beschermende crème. Let om bevriezing te voorkomen op dat de crème geen water bevat. Draag een skibril of een goede zonnebril, ook als de zon niet schijnt. In de sneeuw wordt zonlicht sterk gereflecteerd. Lees ook ons artikel ‘De huid en de zon‘ en ‘Tips voor droge lippen‘.

Zorg ook voor een actueel overzicht van belangrijke medicatiegegevens. Bij een onverhoopte ziekenhuisopname, is dit belangrijke informatie voor de arts. Met het digitaal medicatie dossier van Kring-apotheek Beilen is via internet gemakkelijk over deze gegevens te beschikken. Zorg tevens voor een reisverzekering met wintersportdekking.

3 REACTIES

  1. Of je voldoende getraind hebt of niet, belangrijk is om op tijd te stoppen wanneer je voelt dat je moe begint te worden. Zo voorkom je blessures.

    Zodra je de piste opgaat, zorg dat je je gezicht goed hebt ingesmeerd. Door de wind of de kou voel je soms de kracht van de zon niet, kijk daar voor uit. Daarnaast is het zo dat je ook verbrand wanneer de zon niet schijnt. Ik heb het zelf aan de lijve ondervonden.