TNO benadrukt gevaar teveel zout in voeding

0
921

Op deze site hebben we al vaker bericht over het gevaar van teveel zout in je voeding. Om ons een handje te helpen heeft TNO samen met een bedrijf uit Deventer (Vaessen-Schoenmaker) een methode ontwikkeld om vleeswaren de helft minder zout te maken. Het is de bedoeling dat de smaak en de kwaliteit van de vleeswaren hetzelfde blijft.

Op deze site hebben we al vaker bericht over het gevaar van teveel zout in je voeding. Om ons een handje te helpen heeft TNO samen met een bedrijf uit Deventer (Vaessen-Schoenmaker) een methode ontwikkeld om vleeswaren de helft minder zout te maken. Het is de bedoeling dat de smaak en de kwaliteit van de vleeswaren hetzelfde blijft.

Volgens TNO zit er in veel producten zout dat je niet eens proeft. Het kan bijvoorbeeld als doel hebben voor een goede hechting te zorgen. Hier wil TNO iets aan gaan doen.

In Nederland overlijden naar schatting jaarlijks 5100 mensen door teveel zout te eten. Een teveel aan zout kan leiden tot een hoge bloeddruk met als gevolg een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Lees hier ons uitgebreide artikel met tips om een teveel aan zout te voorkomen.