Het eten van tomaten kan helpen het risico op kanker, osteoporose en hart- en vaatziekten te verkleinen. Dat tonen Amerikaanse wetenschappers aan. Volgens de wetenschappers zijn gekookte of verwerkte tomaten eigenlijk nog beter dan rauwe.
Het
eten van tomaten kan helpen het risico op kanker, osteoporose en hart- en
vaatziekten te verkleinen. Dat tonen Amerikaanse wetenschappers aan.
Volgens de wetenschappers zijn gekookte of verwerkte tomaten eigenlijk nog
beter dan rauwe.
De onderzoekers ontdekten dat een tomaat de grootste bron van het krachtige antioxidant lycopeen is. In tegenstelling tot
andere groenten en fruit hebben tomaten een grotere potentie nadat ze gekookt
zijn.
Wetenschappers van het Nationaal Centrum voor Voedsel en Veiligheid in Illinois
zeggen dat lycopeen beschermende mechanismen heeft die helpen ontstekingen en
bloedstolsels te voorkomen.
Het onderzoek onderstreept de relatie tussen de consumptie van tomaten en een
verminderd risico op kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. ‘Het
bewijs suggereert ook dat de consumptie van tomaten wordt aanbevolen vanwege
de voedingswaarde en omdat het een eenvoudige en effectieve strategie kan zijn
voor het verhogen van de totale groenteconsumptie’, aldus de wetenschappers.
Even belangrijk om te vermelden is de frequentie en hoeveelheid tomaten en of tomatensaus die gebruikt zouden moeten worden. Zonder die gegevens kunnen we er niets mee.
Echt interessant is een blad dat alles doet om de volledige gegevens te achterhalen en te vermelden.