Vader gaat niet mee naar zwangerschapsyoga

1
604

Bijna een kwart van de Nederlandse vaders gaat geen enkele keer mee naar de zwangerschapsyogalessen van hun partner.

Bijna een kwart van de Nederlandse vaders gaat geen enkele keer mee naar de zwangerschapsyogalessen van hun partner.

Dit blijkt uit onderzoek van Blauw Research en Difrax. Ze onderzochten de rol van de hedendaagse vader in vijf verschillende landen. Aan het onderzoek werkten vaders met kinderen onder de drie jaar in Nederland, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Zweden mee.

Uit het onderzoek bleek dat 23 procent van de Nederlandse vaders geen enkele keer aanwezig is geweest tijdens de zwangerschapsyogalessen van hun partner. Slechts 8 procent gaf aan elke les aanwezig te zijn geweest en daar zijn partner te hebben gesteund. Van de Zweedse vaders ging slechts 3 procent elke yogales mee.

Wat de reden is waarom de vaders zo massaal afwezig zijn tijdens de zwangerschapsyoga van hun partner is niet bekend. Healthylives vermoedt dat veel vaders zich opgelaten voelen tijdens de yogales en dit als een typisch vrouwenaangelegenheid zien. Wellicht zou dit een stuk minder gevoelig liggen wanneer zwangerschapsyoga niet alleen door een vrouwelijke instructeur wordt gegeven, maar in combinatie met een mannelijke instructeur.

Healthylives nodigt vaders uit om op dit artikel te reageren.

Bron: GezondheidsNet

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.

1 REACTIE