Veel consumptie light-producten leidt tot overgewicht

1
701

Steeds meer light-producten zijn te koop in de supermarkt. Dat is positief. Alhoewel deze producten minder suiker en calorieën bevatten, betekent niet dat je deze producten ongelimiteerd kan eten en drinken. Consumptie van veel light-producten kan alsnog leiden tot hoge calorie- en suikergehaltes en dus leiden tot overgewicht. Dit meldt de Mexican Social Security Institute (IMSS).

Steeds meer light-producten zijn te koop in de supermarkt. Dat is positief. Alhoewel deze producten minder suiker en calorieën bevatten, betekent dit niet dat je deze producten ongelimiteerd kan eten en drinken. Consumptie van veel light-producten kan alsnog leiden tot hoge calorie- en suikergehaltes en dus leiden tot overgewicht. Dit meldt de Mexican Social Security Institute (IMSS).

De drempel om deze light-producten te kopen ligt een stuk lager en daar schuilt het gevaar. Veel mensen zien ‘light’ voor suikervrij en calorie-arme producten aan, dat is helaas onterecht. Met als gevolg dat er veel meer van deze light-producten wordt geconsumeerd. Gevolg: toename van gewicht.

Daarnaast wordt er in de light-producten vaak fructose toegevoegd, een goedkope suiker. Veel inname fructose is schadelijk voor mensen met diabetes. Reden temeer om te matigen. Aspartaam vind je ook vaak terug in light-producten. Grote hoeveelheden van deze stof is schadelijk voor zwangere vrouwen en voor mensen met leverziekten.

Hoe om te gaan met light-producten?
Laat je niet verleiden door de teksten als ‘Gezond’ en ‘Light’ van de fabrikant op de verpakking.Het is belangrijk dat je je verdiept in de voedingwaarde van een product dat je koopt. Om de voedingswaarde van een light-product te bepalen raden we je aan om het voedingsetiket goed te bekijken. Let met name op de hoeveelheid suiker en calorieën (kcal). Bepaal aan de hand van deze waarden of je dit product wilt kopen en met name: de hoeveelheid ervan.

Lees ook:
Frisdranken kunnen leiden tot overgewicht
Minder suiker voorkomt hoge bloedsuikerspiegel
Goedkope suikers oorzaak toename diabetis en obesitas
Hoeveel calorieën heeft een product?

1 REACTIE